ЗАСЛУЖАВА СИ:

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ:

СЪОБЩЕНИЯ:

Вечер на класическата музика в "Чудомирови празници 2016" поднесе Камерен Стунен АРТ квартет създаден от Даниел Трингов. Концерта бе в 2 части. Първата част премина с произведенията на Цезар Франк - соната за цигулка и пиано в ла-мажор и Йоханес Брамс - соната за чело и пиано в ми-минор. Във втора [ … ]

продължава>

В Литературно-художествен музей „Чудомир“ в Казанлък бе показан филмът „Пътеки между слънцето и тъмнината“. Филмът пpeдcтaвя фa?ти oт живoтa нa гoлeмитe бългapc?и твopци ?eйo Явopoв, Гeo Mилeв и Чyдoмиp. Реализиран е по проект „Неотъпкани пътеки към отворени врати“.

продължава>

XV Театралeн фестивал „Комедийният хит на сезона“ в програмата на „Чудомирови празници“ 2016 с жури публиката има и победител. Това е спектакълът на Драматичен театър "Рачо Стоянов" - "Чешити" с емблематични разкази по Чудомир.

продължава>

Спектакълът по емблематични разкази на Чудомир "Чешити" на габровския Драматичен театър "Рачо Стоянов" бе третият спектакъл от 15-тия Комедиен хит на сезона. В него са съхранени колоритния старинен език на Чудомир, животът в едно село, където битуват кой от кой по-изобретателни хора, способни да с [ … ]

продължава>

Журналистът на вестник "24 часа" Капка Тодорова представи пред казанлъшката публика "Лола – секс, мусака и революции". Това е сборник с фейлетони, получил наградата за публицистична книга на Съюза на българските журналисти през 2015 година.

продължава>