ЗАСЛУЖАВА СИ:

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ:

СЪОБЩЕНИЯ:

По време на Тракийските празници в Казанлък, Литературно-художествен музей "Чудомир" ви предлага Филмов маратон "Нашият Чудомир" със забавен антракт. Филмовият маратон ще може да видите в събота 27 август 2016г. с начален час 10:00, който ще продължи и през целия ден.

продължава>

През миналата седмица от печат излезе най-новото издание  със събрани произведения на известния български творец Димитър Чорбаджийски – Чудомир. В 526 страници са събрани стихотворения, разкази и фейлетони на казанлъшкия писател. Новата книга е с меки корици и е преработено издание на първия от ше [ … ]

продължава>

С грандиозния спектакъл "Разбъркай го – да се оправи" на великата Нешка Робева и големия български актьор Влади Въргала завършиха 23-те Чудомирови празници в Казанлък. Под режисурата на Въргала спектакъла „забърква“ сатирата, комични и драматични ситуации, които се преплитат с майсторското танцово [ … ]

продължава>

На специална церемония Невена Митева - директор на габровския драматичен театър "Рачо Стоянов" получи статуетката "Чудомир" за постановката „Нашенци“ по Чудомир, който е победител в XV театрален фестивал "Комедиен хит на сезона".

продължава>

В града се проведе второто издание на научна Кръгла маса, посветена на Чудомир. Организатори на проявата са ЛХМ „Чудомир”, Фондация „Чудомир”, НПМ „Шипка – Бузлуджа” и Община Казанлък.

продължава>