ЗАСЛУЖАВА СИ:

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ:

СЪОБЩЕНИЯ:

Носителят на наградата "Чудомир" през 2016 година е Деян Енев за къс хумористичен разказ "Кметски избори" публикуван във вестник „Стършел“ през ноември 2015. Наградата бе връчена от председателя на Общински съвет Казанлък - Николай Златанов. "Кметски избори" е сред 28-те разказа взели участие [ … ]

продължава>

В Казанлък бяха открити 23 –те Чудомирови празници. Те бяха открити от кмета на Община Казанлък Галина Стоянова. „Тазгодишните празници започнаха както винаги съм си представяла в дома на Чудомир. Не в читалища, не на сцени, не на улицата и не в театрите. Защото това е мястото, откъдето нашият Чуд [ … ]

продължава>

В градабе открита изложба „Малките нашенци” с отличените детски творби в XIX Национален конкурс за весела детска рисунка. На специална церемония бяха наградени участниците в „Малките нашенци” в два раздела – за весела детска рисунка и за хумористична творба „Присмехулници”.

продължава>

Регламент: Конкурсът е явен, на  тема „Белоцветните вишни”. Право на участие с едно непубликувано стихотворение имат всички автори от България и чужбина,  при  условие, че са навършили осемнадесет години и стихотворението да е на български език.

продължава>

Уважаеми колеги,
Имаме честта и удоволствието да Ви поканим за участие в Национална кръгла маса на тема „Чудомир и българската култура от междувоенния период 1918-1945 г.".

продължава>