ЗАСЛУЖАВА СИ:

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ:

СЪОБЩЕНИЯ:


Казанлъшката публика бе поканена на сватба на язовир "Копринка" и не само с това Филип Аврамов в ролята си на Грегор Юзекевич се заигра със зрителите в залата на НЧ "Искра." Как започна всичко.

продължава>


На Благовещение, 25 март, рожденната дата на Чудомир, Пеньо Терзиев и доц. д-р Марин Добрев откриха "Чудомирови празници 2014" с изложба на творбите на Димитър Чурбаджийски - Чудомир под наслов "Така е и до днес". В Литературно-художественият музей бяха подредени 41 картини, и голяма част от тях не [ … ]

продължава>

Споменът за Илия Бешков оживява в Художествена галерия - Казанлък на 27 март 2014 г., по време на Чудомирови празници. Бешков с 66 негови рисунки, карикатури и гвашове, предоставени от Художествена галерия "Илия Бешков" в Плевен.

продължава>

На 25 март - Благовещение, по традиция се откриват празниците, посветени на Димитър Чорбаджийски - Чудомир. 25 март е рождената дата на уникалния  талант Чудомир - писател, хуморист, карикатурист, художник, народопсихолог, общественик, творил в Казанлък.

продължава>

"Кръвта вода не става". Под това мото на 6-ти  март в залата на музей „Чудомир” се открива изложба. Тя съдържа творби на Чудомирови родственици,част от които живеят и в чужбина.
В изложбата са включени картини на Георги Гечев, живеещ в Лондон, на Петър Илинов, Иво Русев, Антония Илинова и Лилия Дим [ … ]

продължава>