ЗАСЛУЖАВА СИ:

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ:

СЪОБЩЕНИЯ:

Днес в Литературно-художествен музей „Чудомир“ в град Казанлък официално бяха открити „Чудомирови празници“ 2018. За 25-ти път казанлъчани и техните гости заживяват с богатото творчество на самобитния художник и писател в дните от датата на неговото рождение, 25-ти март до Деня на хумора и сати [ … ]

продължава>

Конкурси, премиери на книги, концерти, театрални постановки, изложби, творчески работилници с различна насоченост са част от събитията в програмата на 25-те Чудомирови празници 2018, които ще бъдат открити по традиция на 25 март – рожденият ден на Димитър Чорбаджийски и ще продължат до 1 април.

продължава>

Мария Донева заедно с дуо „Капричио“ – Савина Кулова (пиано) и Гинка Ангелова (цигулка) ще представи камерен концерт със салонна музика и любовни стихотворения, защото музиката е любов.

продължава>


Идеята на проекта „Чудеса в музея на Чудомир“ е да бъде създаден интерактивен екскурзовод, с какъвто разполагат всички съвременни музеи по света. Чрез едно докосване на сензорния екран, посетителите на музея ще могат да избират и задават своите предпочитания.

продължава>