МОЖЕ ДА ВИДИТЕ:

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ:

СЪОБЩЕНИЯ:Конкурс за изпълнение на хумористична творба, концерт, представяне на книга и театрална постановка са включени в програмата на тазгодишните Чудомирови празници в съботния 30 март.

продължава>

alt


Нови факти за живота и творчеството на именития писател и художник Димитър Чорбаджийски – Чудомир ще бъдат представени и тази година в научни доклади на специалисти от цялата страна в рамките на Чудомирови празници 2024 в Казанлък. Традиционната за празниците Национална научна конференция, посветена [ … ]

продължава>


Два национални конкурса, изложба, литературно представяне и театрална постановка включва третият ден от програмата на тазгодишните Чудомирови празници в Казанлък.

продължава>


Няколко изнесени събития включва програмата на тазгодишните Чудомирови празници в Казанлък. Сред тях е интерактивната изложба “Оживелите нашенци”, която ще гостува в няколко града в страната, а в музей „Чудомир“ ще бъдат представени две книги на местни автори.

продължава>

„Срещу забравата“ е името на изложбата, посветена на 130-ата годишнина от рождението на Мара Чорбаджийска, художник и съпруга на именития творец Димитър Чорбаджийски – Чудомир. Тя ще бъде официално открита на 26 март като част от програмата на Чудомирови празници 2024 в Литературно-художествения муз [ … ]

продължава>


Чудомирови празници 2022