ЗАСЛУЖАВА СИ:

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ:

СЪОБЩЕНИЯ:

Открити уроци в Литературно-художествен музей Чудомир” провеждат ученици от 5 до 12 клас на Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов”.

Уроците се провеждат в три дни, като част от програмата на Чудомирови празници 2016г. „Учениците правят опит да рисуват копия на Чудомирови акварели”, каза Радостина Павлова, зам.-директор на училището и поясни, че всеки един от учениците по свой избор рисува реплика, стараейки се максимално да използва изразни средства, които Чудомир е ползвал в съответната картина. „Чудомир прекрасно владее всички изразни средства на изобразителното изкуство”, коментира Павлова и поясни, че идеята е имайки това богатство в нашия град, учениците от гимназията да се възползват от него: „Защото живият опит учи. Докосването до истинските оригинални работи на Чудомир разкрива на децата света, в който е интересно да се потопиш.”

Откритите уроци ще продължат в рамките на три дни, до четвъртък, когато ще бъде открита и изложба с най-добрите ученически копия на Чудомирови творби.

галерия снимки: 28.03.2016 - "Докосване до Чудомир" - Ученици рисуват реплики на негово творби