ЗАСЛУЖАВА СИ:

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ:

СЪОБЩЕНИЯ:

В Чудомирови празници 2016 се представиха книгите "Гатанки от небето" и "Къде отиваш пътнико?" на Ивинела Самуилова.

Ивинела Самуилова е автор на няколко романа, които бързо се наредиха сред най-търсените заглавия на българския книжен пазар. Самите читатели определят книгите на Ивинела като „завладяващи и провокиращи“, „жизнени, пробуждащи и мотивиращи“, „не робуват на клишета“, „действат като терапия“, „променят отношението към живота“, „зареждат, учат и вдъхновяват“.Ивинела Самуилова е родена през 1971 г. в Севлиево. Завършва езикова гимназия с испански и английски, а след това – магистратура по богословие във Великотърновския университет. Има и редица допълнителни квалификации и обучения, сред които журналистика и психология. Творческите търсения на Ивинела Самуилова са насочени към вътрешния свят на човека и отношенията му с Бог, света и ближните.

Книгите на Ивинела Самуилова са отличени с най-важната от всички награди – с любовта и признанието на нейните читатели. Благодарение на тях книгите на Ивинела „Животът може да е чудо“ и „Къде отиваш пътнико“ спечелиха първо и второ място в националния конкурс "Книгата, която ме вдъхновява".
Романът на авторката "Жената, която търсеше любовта" спечели приза "Носител на всенародната любов" в конкурса "Копнеж по човечни книги" на фондация "Човешката библиотека".

"Къде отиваш, пътнико?" влезе в класацията ТОП 20 на площад Славейков за най-търсените български книги през последната годината, по повод Деня на бългаската писменост и култура 24 май, 2015 г.

Гатанки от небето
Случило се веднъж свещеник и сапунджия да вървят заедно.
- Каква е тази твоя вяра? – попитал сапунджията. – Я виж хората колко са нещастни, как едва се справят с проблемите си. Ако има Бог, защо всичко е толкова лошо?
Свещеникът не отговорил нищо. Продължили те пътя си и след малко видели в калта да играе детенце. То било мръсно от главата до петите.
Тогава свещеникът се обърнал към сапунджията:...
- Нали казваш, че сапунът отмива всякаква мръсотия? Я виж това дете колко е изцапано! Сигурен ли си, че сапунът помага?
- Е! – възразил сапунджията. – Сапунът не може да помогне, ако не се ползва...
- И при нас е така – отвърнал отецът. – Вярата не помага, ако не я използваш във всеки ден и всяка ситуация от живота си.

С притчи, забавни истории и истински случки, в познатия на читателите духовит стил, но и с дълбоко разбиране, Ивинела Самуилова отново ни провокира да прогледнем за чудото на живота. Целта й е да ни покаже как мъдрите послания на християнската вяра могат да бъдат реално прилагани в ежедневието ни така, че в него да има повече смисъл, радост и любов.

Къде отиваш, пътнико?
Открила, че както в любовта, така и в живота човек сам създава бариерите, които му пречат да живее пълноценно, в новата история за Ади тя се оказва изправена пред най-голямото предизвикателство: да разбере какъв е смисълът да живеем, след като ще умрем. Всичко започва в деня, когато Ади „случайно“ се натъква на мъртвец, а броени дни след това й се налага да погледне собствената си смърт в очите. И точно тогава, в мигът на най-голямо отчаяние, за Ади настъпва „часът на Бога”...
Моментът, в който всички външни опори губят значение и вярата остава единственото й упование. И Ади с ужас разбира, че е извършила най-големият от всички грехове: изгубила е Бог. Затова решава да поеме по известния поклоннически път на Сантяго де Компостела с надеждата да преоткрие Бог в сърцето си. Типично в неин стил Ади попада на различни хора и ситуации, които я карат да разбере по-добре себе си и света. И осъзнава, че целият страх и ужас от смъртта е заради това, че умираме, преди да сме открили отговорите за живота. Това пътешествие до края на света наистина помага на Ади не само да разбере къде отива, но и да срещне отново най-добрия спътник по Пътя на живота – Бог.

галерия снимки: 28.03.2016 - Представяне на книгите на Ивелина Самуилова