ЗАСЛУЖАВА СИ:

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ:

СЪОБЩЕНИЯ:

Спектакълът по емблематични разкази на Чудомир "Чешити" на габровския Драматичен театър "Рачо Стоянов" бе третият спектакъл от 15-тия Комедиен хит на сезона. В него са съхранени колоритния старинен език на Чудомир, животът в едно село, където битуват кой от кой по-изобретателни хора, способни да сътворят най-смешните и неповторими кукузлуци (майтапи).


Кой се оказа най-големият мюзевирин (майтапчия) – Лъжлив Съби, Ламбо Кръчмата, Нено Сенегалеца, Баба Ната или Черна Гана? И какво може да се случи в един, единствен ден в кръчмата – ден като един човешки живот, гарниран с танци, пластични етюди и много смях? Например за да се продаде на градския тарикат едно дръгливо псе, да се установят няколко изневери, да се ожени заклетият ерген Павли и да се вземе страха на проклетата Стана.

„Казват, че народите са като децата – не обичат да им се чете морал, а искат да стигнат до истините, развличайки се. Казват още, че ако сатирата е хирургическият нож, то хуморът е „сладкият мехлем” за раната. Щом е така, не остава друго освен да си пожелаем този сладък мехлем да се произвежда масово и да се продава под път и над път, защото у нас има още много рани за лекуване” (Чудомир)

Участва целият актьорски състав на театъра. Драматизация и постановка: Невена Митева, Хореография: Лъчезар Захариев и актьорите: Велислава Маринкова, Силвия Боева, Надежда Петкова, Елизабет Попова, Магдалена Славчева, Илия Костадинов, Димо Димов, Светослав Славчев, Петко Петков, Мартин Властанов, Васил Грънчаров, Валери Радев

 

Кой от трита спектакъла е фаворит на публиката /"Госпожа Министершата", "Всяка сряда от 5 до 7" и "Чешити"/ и каква оценка са им дали, ще разберем на 1 април, когато се закриват Чудомирови празници с грандиозния спектакъл "Разбъркай го - да се оправи" с трупата на Нешка Робева и Влади Въргала.

галерия снимки: 29.03.2016 - Комедииен хит на сезона: "Чешити" - спектакъл по Чудомир на Драматичен театър "Рачо Стоянов" Габрово