ЗАСЛУЖАВА СИ:

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ:

СЪОБЩЕНИЯ:

През миналата седмица от печат излезе най-новото издание  със събрани произведения на известния български творец Димитър Чорбаджийски – Чудомир. В 526 страници са събрани стихотворения, разкази и фейлетони на казанлъшкия писател. Новата книга е с меки корици и е преработено издание на първия от шестте тома луксозни книги на Чудомир издадени през 2013-та година.

 

Книгата е съвместен проект на Фондация „Чудомир“ и издателство „Рамита“, като вече може да бъде намерена по големите книжарници в страната ни. Целта на издателите е сборникът да бъде сред Топ 10 на най-продаваните български книги в страната ни за 2016-та. Последната книга на издателство „Рамита“ свързана с Чудомир е „Жената бе, жената!“, която е сред най-продаваните за 2015-та година книги. От издателство „Рамита“ вече гледат и към издаването на том 2 на произведенията на Чудомир, разказа собственикът Михаил Попов.

„Целта на Фондацията и новото ръководство е преиздаване на творчеството на Чудомир. Новата книга вече е факт. Това издание е по-евтино от старото.  До края на годината желаем да преиздадем още втори и трети том. Имаме идея да издадем книжка за най-малките с разкази на Чудомир, за да се популяризира неговото творчество сред децата“ - сподели председателят на Фондация „Чудомир“ Борис Кърчев.

Книгата може да се намери и в Литературно – художествен музей Чудомир.