ЗАСЛУЖАВА СИ:

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ:

СЪОБЩЕНИЯ:

За втора поредна година Театрална студия „Нашенци" при Военен клуб - Казанлък и нейният ръководител Жоро Атанасов ще бъдат домакини на театрална и кино работилница за деца и младежи в града на розите, в края на тази седмица.

 

В рамките на емблематичните за града "Чудомирови празници" 2017 ще се проведе тридневен уъркшоп с участието на театрални формации от Бургас и Стара Загора. Очаква се да се съберат 50 деца на възраст между 15 и 18 години, които ще творят, упражняват, учат и работят от 31-ви март до 1-ви април, на сцената на Военния клуб.

„Театърът е източник на удоволствие и вдъхновение. Tой умее да сближава най-разнообразните култури и народи, съществуващи по света. Но той е и нещо много повече от това, защото може и да образова.“, е казал Джуди Денч.

В Програмата са включени специални лекции по „Словото – начин на изразяване и не само“, упражнения по Психодрама, тематични актьорски задачи. Младите театрали ще поставят и драматизират отделни откъси от творчеството на Чудомир, индивидуални и групови задачи, а в последния ден по традиция – ще завършат с Чудомирово четене без прекъсване.

Тази година театралният уъркшоп се организира с подкрепата на Военен клуб-гр. Казанлък, Фондация „Чудомир“ и представители на местния бизнес.

Между отделните сесии младежите ще имат възможност да посетят събития от Програмата на „Чудомирови празници 2017“, както и да присъстват на закриването им.

„Да не забравяме, че не знаем нищо от онова, което предстои да се случи!" - Крикор Азарян

Входът на събитието е свободен и отворен за публика. Театрална формация „Нашенци“ кани всеки, който обича творчеството на Димитър Чорбаджийски – Чудомир – за един нов прочит! Заповядайте!