МОЖЕ ДА ВИДИТЕ:

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ:

СЪОБЩЕНИЯ: Националният фотоконкурс „Човекът до мен” се проведе за 4-ти пореден път и се организира в рамките на Чудомирови празници в памет на известният в близкото минало фотограф Артин Азинян.

За 4-та поредна година Националният фотоконкурс „Човекът до мен” се оказва, че е интересна тема за фотографите в България и хората обичащи да творят истории зад обектива. Във фотоконкурса, който е и с награден фонд, през 2011-та бяха изпратени рекорден брой фотоси - 707 от 245 автора. След двудневна селекция, специално жури с водено от председателя на Фондация Чудомир” Тотка Гечева, Фотограф художниците Желиан Николов, Кольо Пейчев и Бедрос Азинян, селектираха 40-сет изключителни фотоса. Първата награда през 2011-та получи Димитрина Василева. В селекцията попаднаха 3 нейни снимки направени в Африка. За първи път сред тримата номинирани има и казанлъчанин, това е известният фотограф Йонко Русев, който бе отличен с трета награда.

След 4-ри години  на фотоконкурсът „Човекът до мен” неговият основен организатор Бедрос Азинян, коментира, че той става изключително популярен и съвсем скоро, ще се бори за това той да стане международен под егидата на ФИАП.

Човекът до мен за 2011:


•    Наградата на конкурса на името на "Фотограф-художник Артин Азинян" 700 лв. получава Димитрина Василева - Варна за снимката „Моето призвание-портрет на млада майка -  учителка от племето Масай,Танзания”;


•    Втора  награда – 500 лв.- Илиан Куткуров – Пловдив за снимката „Помечтай и сподели”;


•    Трета награда – 300 лв. – Йонко Русев – Казанлък за снимката “Кака се ожени"


•    Поощрителна награда – участие в XI-ти национален фотографски пленер "В Долината на розите" 2011 – Гриша Левиев – Пазарджик за снимката „Шмулик”.

Снимки:

26.03.2011 - “Човекът до мен” – четвърти национален фотоконкурс

25.03-01.04.2011 - Чудомирови празници 2011

 


Чудомирови празници 2022