МОЖЕ ДА ВИДИТЕ:

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ:

СЪОБЩЕНИЯ:Премиерният спектакъл на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ - Казанлък „Том, Дик и Хари“ печели Статуетката "Чудомир" за най-добра игра и най-много смях. Оценката, която публиката му даде е Отличен 5,84. Наградата бе връчена от председателят на Фондация "Чудомир" - Борис Кърчев.Пиесата „Том, Дик и Хари“ е една от брилятните ситуационни комедии на Рей и Майкъл Куни. Още в първите минути, едно на вид обикновено семейство, попада в низ от абсурдни и смешни ситуации, от които трябва да се „измъкнат“ и всичко това, в името на любовта.

Пиесата разглежда всички крайности, които сме готови да достигнем за хората, които обичаме. Представлението напомня на зрителите за всички смешни взаимоотношения, които се пораждат между трима братя, между съпруг и съпруга, между племенница и чичо, единствено заради семейната любов и желанието да направиш хората, които обичаш щастливи. И ако това не е достатъчно, за да разсмее всеки зрител, то авторите са се погрижили като са включили и социален работник, сръбски мафиот, отговорен полицай, и откраднат от моргата труп.   Хиляди комични перипетии, и абсурдни обрати ще забавляват зрителите дошли да гледат комедията „Том, Дик и Хари“.
• "Всичко е забавно, щуро и съвсем неотразимо!"  (в."Сънди таймс)
• "Това е един фарс със сгъстена изобретателност, който не разчита на евтини номера, подли трикове и падащи панталони, за да разсмива, но често се усещах физически безпомощен от смях." (в."Дейли телеграф")
• "В днешните хаотични и несигурни времена, светът на Куни е странно завладяващ. Това е един изобретателен, енергичен и всъщност – щастлив свят." (в."Уиндзор експрес")
• "Това е фарс от най–добро качество. Най-забавното и безгрижно шоу в Лондон." (БиБиСи Лондон)
• "Преди да се усетите, сцената ви залива с потоци от искряща енергия и смях до сълзи."  (в. "Сънди експрес")
• "Въпреки ярката комична суматоха, пиесата има какво да ни каже и за човешката същност. Тя улавя онова чувство, което понякога всички изпитваме – че сме просто винтчета в някаква адска машина, чието действие неясно различаваме. Но се въртим, въртим, без да знаем докога. Смехът във фарса неизменно произтича от човешкото отчаяние."
(в. "Дейли телеграф")

Превод – Андруй Аврамов
Режисьор – Димитър Стефанов
Сценограф – Петя Димитрова
Композитор – Милен Апостолов
Участват:
Том Кърууд – Сава Драгнев
Линда Кърууд – Беатрис Благоева
Дик – Петър Петров
Хари – Костадин Жеков
Катерина – Десислава Стоянова
Андреас – Георги Атанасов
Даунс – Димитър Гавраилов
Г-жа Потър – Недялка Раева
Борис – Ивайло Драганов

галерия снимки: 28.03.2019 - XVIII-ти комедиен хит на сезона - „Том, Дик и Хари“ - комедия на Рей Куни, премиера на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ - Казанлък

„Казанлък има своя театър и той разнася славата не само на града. Това, което публиката гледа няколко години наред показва нивото на нашия театър и се радвам, че тя тази година ни удостои с тази висока чест.”, коментира най-високия вот на публиката от 5.84 точки измежду 4 спектакъла, оценявани от 2 до 6 театралният директор Димитър Кабаков.
На второ място с 5,64 е „Бащи, лъжи и още нещо“ от Рей Куни, Театрален спектакъл на Драматичен  театър “ Стоян Бъчваров“ - Варна

галерия снимки:  29.03.2019 - XVIII-ти комедиен хит на сезона „Бащи, лъжи и още нещо“ от Рей Куни, Театрален спектакъл на Драматичен театър “ Стоян Бъчваров“ - Варна
На трето място с 5,00 е „Аз обичам, ти обичаш, тя обича“ - театрален спектакъл на Малък градски театър зад канала - София

галерия снимки: 31.03.2019 - XVIII-ти комедиен хит на сезона - „Аз обичам, ти обичаш, тя обича“ - театрален спектакъл на Малък градски театър зад канала - София
И на четвърто място с 4,91 остава „Три котки на покрива“ – театрален спектакъл на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ - Благоевград

галерия снимки: 25.03.2019 - XVIII-ти комедиен хит на сезона - „Три котки на покрива“ – театрален спектакъл на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ - Благоевград


Оценката на публиката се формира чрез гласуване с талони след всеки спектакъл, като всеки зрител избира оценка от 2 до 6.

За съжаление, 5-та постановка на Театър „Българска Армия“ - София с „Арсеник и стари дантели“  се отказа за участие, организаторите ще възстановяват билетите през тази седмица. За повече информация в билетния център в Културно-информационен център - Искра 4.


 

По време на церемонията директорът на Литературно – художествен музей „Чудомир” Добрина Матова връчи дарителски свидетелства на  Донка Пиндарева, Лилия Димитрова, Пенка Коева, за направени дарения на музея. „Дарителството в България има забележителна история. Културно – просветното издигане на българското общество не би било възможно без ентусиазма и безкористността на стотици българи, за които благотворителният жест се превръща в израз на лично и национално достойнство”, каза Матова и изрази изрази своята благодарност на дарителите, заявявайки, че техните дарения са важни за музея.

26-те Чудомирови празници бяха закрити от председателя на Фондация „Чудомир” Борис Кърчев, който изрази своята благодарност на екипа на Музей „Чудомир” и лично директора му Добрина Матова, на Общински театър „Любомир Кабакчиев” и неговия директор Димитър Кабаков , както и и на Община Казанлък и кмета Галина Стоянова – единственият спонсор на празниците.

Борис Кърчев обясни, че финал на празниците е трябвало да бъде спектакъл на Театъра на армията, който обаче е отказал да гостува, поради недобри условия свързани с отоплението на залата в Дома на културата: „Това е действителен проблем, който на този етап е трудно решим, защото няма общинска зала, в която да се инвестира и отоплението да не бъде проблем. Но в осемте дни на Чудомироли празници в Казанлък на сцената на Дома на културата гостуваха Варненският и Благоевградският театър, Малък градски театър зад канала, Варненската опера, опера Бургас, състоя се и премиерата на Общински театър „Любомир Кабакчиев”, на тази сцена пред казанлъшка публика представи своя авторски спектакъл „ Грамофонът” Виктор Калев и битовите условия не попречиха на гостуващите постановки да докоснат казанлъшката публика с представленията си.

”Като председател на Фондация „ Чудомир” Борис Кърчев поднесе своите извинения на публиката и обяви, че за финал на празниците ще бъде представен театралният спектакъл на Димитър Живков – „Живак”.

галерия снимки: 01.04.2019 - Зактиване на Чудомирови празници и Спектакълът "Живак" на Димитър Живков


Чудомирови празници 2022