МОЖЕ ДА ВИДИТЕ:

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ:

СЪОБЩЕНИЯ:Уважаеми участници в Националното ученическо четене „Да открием Чудомир“ на „Жълтото петле“ – подбрани разкази за деца, БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА УЧАСТИЕТО!


С огромно внимание и удоволствие прочетохме и разгледахме изпратените от вас материали. Всяко ваше участие е доказателство за това, че Димитър Христов Чорбаджийски – Чудомир не е забравен. Единодушното мнение на комисията е всички колективи, участвали в четенето, да получат безплатен ваучер за беседа и филм при посещение в Музей „Чудомир“ – Казанлък, до края на 2019г., а на отличените с първо, второ и трето място ще бъдат раздадени и допълнителни награди.

Комисия в състав:
Борис Кърчев – председател на Фондация „Чудомир“ и народен представител от 44-то Народно събрание;
Добрина Матова – директор на ЛХМ „Чудомир“;
Нина Колева – уредник в ЛХМ „Чудомир“;
Мартин Михалев – екскурзовод в ЛХМ „Чудомир“;
Христиан Трошанов – председател на Младежки общински съвет и доброволец.

Класира:
На първо място – НУ “Св.св. Кирил и Методий“ – Долни Дъбник
На второ място – СУ “П.К. Яворов “ – Чирпан
На трето място – ПГ по строителство, архитектура и геодезия –Шумен
Поощрителна награда – ОУ „Васил Левски“ - Кнежа   

Благодарение на вашето масово участие в националното ученическо четене, Чудомир успя да влезе отново в класните стаи, в сърцата ви, да бъде заобичан и разпознаванем. Той е включен в учебниците по български език и изобразително изкуство, но амбицията ни е да присъства и в учебниците по литература. Надяваме се, че ще продължите да четете Чудомир и да се убеждавате колко съвременно звучи и днес.

Заповядайте при нас, за да ви разкажем повече за писателя и художника Чудомир, да се потопите в анимирания шарен свят на неговите „нашенци“ чрез интерактивния ни екскурзовод и да се докоснете до неговите оригинали.


Чудомирови празници 2022