МОЖЕ ДА ВИДИТЕ:

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ:

СЪОБЩЕНИЯ:Конкурс за изпълнение на хумористична творба, концерт, представяне на книга и театрална постановка са включени в програмата на тазгодишните Чудомирови празници в съботния 30 март.

Програмата за деня ще започне в 10:00 часа с традиционния конкурс за изпълнение на хумористична творба “Чудонемирчета”, който се организира от Общинската библиотека “Искра”. На сцената на Военния клуб ще се качат деца на възраст от 4 до 14 години, който ще се борят за награди в три възрастови групи.

В 11:30 в Литературно-художествения музей “Чудомир” ще се състои концерт на Николай Иванов, вокал и Стефан Станчев, китара и пиано с вокален педагог Мариана Мъгева. Двамата са студенти в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. Николай Иванов е обещаващ млад певец, който започва да се занимава активно с музика преди четири години в школа “Орфей” към Народно читалище “Възродена Искра 2000”. За кратко той започва да печели редица престижни награди от международни и национални конкурси. Носител е на Гранд При отличия, а в момента е студент по поп и джаз пеене.

Програмата в музея продължава в 16:00 часа, когато специален гост ще бъде проф. Петър Стоянович с книгата си “Несвършващо време”. Това са спомени без утежняване на паметта. Равносметка без тъжна развръзка. Рядка възможност да се надникне над гражданската маска на един млад човек от късния социализъм, та чак отвъд промените през 1989.

Наситената програма на 30 март ще завърши в зала “Любомир Кабакчиев” с постановката “Вечеря за глупаци” на Драматично-кукления театър “Иван Димов” - Хасково. Спектакълът е по текст на Франсис Вебер под режисурата на Евгени Будинов. Музиката е дело на Георги Георгиев от група “Остава”, а сценографията и костюмите са на Юлияна Войкова – Найман.
Участват актьорите Стефан Кондров, Никола Манолевски, Емануил Костадинов, Изабела Иванова, Иванка Шекерова, Константин Николов, Стефан Цирков. Комедията е написана през 1988 година, а действието се развива във Франция. „Вечеря за глупаци“ е поставяна в много театри в целия свят, има и две филмови реализации – френска и американска. Нейната популярност се дължи на големите въпроси, които поставя, на изключително точното изобличаване на ниските страсти, лицемерието, гордостта и други грозни човешки черти.

Билети за театралните постановки, включени в програмата на празниците, могат да бъдат закупени на касата на театър “Любомир Кабакчиев” в Културно-информационния център на ул. “Искра” 4.

Цялата програма на Чудомирови празници вижте ТУК

Информация: Фондация „Чудомир“


Чудомирови празници 2022