МОЖЕ ДА ВИДИТЕ:

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ:

СЪОБЩЕНИЯ:С връчване на 21-ата награда „Комедиен хит на сезона“, творческа среща и награждаване на участниците в тазгодишното „Училище за карикатура“ ще завърши програмата на 30-те Чудомирови празници в Казанлък, посветени на живота и творчеството на именития писател и художник Димитър Чорбаджийски – Чудомир.

Най-добрите млади карикатуристи в Казанлък, които няколко дни по-рано ще творят на тема „Дон Кихот и Санчо Панса“, ще бъдат отличени в 14:00 часа в Литературно-художествен музей „Чудомир“.

В 17:30 часа в културния институт ще гостува писателят Боян Боев, автор на книгите „Последна молитва“, „Двайсет гроша“ и „Сайбиевата невеста“. Боян Боев е роден на 21 март 1993 г. в Ямбол. От ранна детска възраст изкуството го е съпътствало в живота, занимавал се е с музика и с литература. Пише от ученическите си години, а първият му публикуван разказ е „Тъмна вечер“ и е част от литературния алманах „Изгреви над Тунджа“.

Официалното закриване на празниците ще се състои в 19:00 часа в зала „Любомир Кабакчиев“. Връчена ще бъде 21-ата награда „Комедиен хит на сезона“, за която и тази година по време на празниците ще се състезават театрални постановки на трупи и актьори от цялата страна.

Представена ще бъде постановката на Университетския театър при Нов български университет „за ЧУДОиМИР“ на Ася Иванова. Текстовете са по Чудомир и се изпълняват от студенти от различни програми. Жанрът е „театрален джемсешън“ – свободен сценичен формат по определена тема.

Още редица разнообразни и интересни събития очакват всички посетители на Чудомировите празници в периода от 25 март до 1 април. Програмата се организира от ЛХМ “Чудомир”, фондация “Чудомир” и Община Казанлък, а целта е жителите и гости на града да си спомнят за живота и творчеството на писателя, художник и краевед и за неговите незабравими герои. Ежегодно Чудомировите празници представят още нови и непознати аспекти от живота и делото на автора, който е един от най-видните общественици, живяли и творили в Казанлък.

Билети за театралните постановки, включени в програмата на празниците, могат да бъдат закупени на касата на театър “Любомир Кабакчиев” в Културно-информационния център на ул. “Искра” 4.
Цялата програма на Чудомирови празници вижте ТУК

Информация: Фондация „Чудомир“


Чудомирови празници 2022