МОЖЕ ДА ВИДИТЕ:

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ:

СЪОБЩЕНИЯ:Пет театрални постановки ще спорят за наградата „Чудомир” на тазгодишния театрален фестивал „Комедийният хит на сезона“. Фестивалът ще се проведе за единадесети път в рамките на Чудомирови празници, стартиращи официално на 25 март в Казанлък.

 

 

Звезден блясък ще раздаде от сцената отново цяло съцветие от най-добрите български актьори, в най-хитовите заглавия от националния театрален афиш.

Асен Блатечки, Николай Урумов, Камен Донев, Мария Статулова, Милена Маркова- Маца, Невена Бозукова-Неве са част от популярните имена от сцената и екрана, поканени да участват във фестивала.

„Комедийният хит на сезона“, провеждан съвместно с Театър „Любомир Кабакчиев,“ ще бъде определен отново от публиката чрез гласуване с талони.

Статуетката „Чудомир” ще бъде връчена официално на спечелилия спектакъл на церемония на 1 април в Дома на културата „Арсенал”.

Извън програмата на фестивала Фондация „Чудомир” покани постановката „Една тъжна история на един весел народ“ на Държавния куклен театър в Търговище.

Кукленият спектакъл е за възрастни и е по разкази на Чудомир. Музиката на постановката е специално аранжирана от Горан Брегович.

На снимката: Николай Урумов ще гледаме в моноспектакъла „Лалугер”

 


Чудомирови празници 2022